A levesevéshez idő kell: és idő kell ahhoz is, meg kell kicsit őszülni ahhoz, hogy a leveseket értékeljük. Valljuk be: legtöbbször elvagyunk ilyen-olyan ennivalókkal, és beérjük egészen jól leves nélkül is. A szépkorúak aztán egyenesen ragaszkodnak a leveshez:ez így van jól.
Vagy ha úgy könnyebb, nézzük csak:
Íme, Horváth Ilona után szabadon:
Hozzávalók: 60-80 dkg hüvelyes zöldborsó, 2 dkg vaj, vagy 2 dkg zsír, 2 dkg liszt,1 dl tej
só,1 csokor petrezselyem
A kifejtett zöldborsót a zsiradékon puhára pároljuk, liszttel meghintjük, azzal is egy kicsit pirítjuk, felöntjük vízzel, felfőzzük és hozzáöntjük a tejet. (Ha a zöldborsónak gyenge a héja, néhány darabot a levesbe dobunk, lehetőleg batisztzacskóba kötve és tálalás előtt kivesszük.) Apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Cukrot is adhatunk hozzá. (Betétnek csipetkét, vajas galuskát vagy csurgatott tésztát főzünk bele.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése